«ΤΟΠΟΣ ΑΞΙΩΝ»-ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΙΟΣ-ΥΠΟΨ. ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΊΟΥ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΓΚΡΙΚΑ,ΨΑΚΑ,ΓΛΥΚΉ, ΠΟΤΑΜΙΆ ΚΑΙ ΧΌΙΚΑ

Ελάχιστες ημέρες πριν τις κάλπες της Κυριακής, οι δημότες απ’ άκρη σ’ άκρη στις Δημοτικές Ενότητες Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου στέλνουν αλλεπάλληλα μηνύματα νίκης για την υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου και της παράταξης «Τόπος Αξιών» στο δήμο Σουλίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 αρχικά στην Ψάκα και στη συνέχεια στην Γκρίκα οι πολίτες τον διαβεβαίωσαν, ότι έχουν κάνει την επιλογή τους και πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους της περιοχής κυριάρχησαν οι προτάσεις αξιοποίησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας στην Γκρίκα, με τον Ν. Κάτσιο να επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή του  για συντονισμό δράσης με τον Ο.Λ.ΗΓ. ώστε να δοθεί ζωή στο ΒΙΟΠΑ, ως τμήμα ενός διπολικού (με την Ηγουμενίτσα) Εμπορευματικού Κέντρου (Freight Village).

«Μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου να προώθησε τον περασμένο Ιανουάριο τη σύνδεση του ΒΙΟΠΑ με την Εγνατία Οδό μέσω ανισόπεδου κόμβου, όμως το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεσμευόμαστε ότι, ως η επόμενη δημοτική αρχή θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, με σύγχρονες υποδομές, που θα μετατρέψουν τα 230 στρέμματα του ΒΙΟΠΑ σε πόλο έλξης για επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας και θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία».

Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας τόσο στην Ψάκα όσο και στην Γκρίκα με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, οι κάτοικοι των περιοχών ανέδειξαν στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου και την ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού, με τον Ν. Κάτσιο να δεσμεύεται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Οι περιοδείες νίκης της παράταξης «Τόπος Αξιών» συνεχίζονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί.

Λίγες ώρες μετά την Κυριακάτικη μαζική ανοικτή εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Γαρδίκι, ο κύκλος των περιοδειών στις Τοπικές Κοινότητες του Αχέροντα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Γλυκή, την Ποταμιά και τη Χόικα.

 

Ελάχιστα 24ωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής, τα μηνύματα αισιοδοξίας και εκλογικής στήριξης για την παράταξη «Τόπος Αξιών» έρχονται πλέον από τους πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου στον Αχέροντα, το Σούλι και την Παραμυθιά. Η επιτυχία της ανοικτής εκδήλωσης του Ν. Κάτσιου το πρωί της Κυριακής στο Γαρδίκι δείχνει ότι οι πολίτες στη Δημοτική Ενότητα Αχέροντα έχουν πειστεί για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

 

Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Τόπος Αξιών» έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τους πολίτες στη Γλυκή, την Ποταμιά και τη Χόικα. Συζήτησε μαζί τους τις δεσμεύσεις του προγράμματός του για τον πρωτογενή τομέα, την τουριστική ανάπτυξη, τη βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και το πώς θα μετατραπεί ο δήμος σε πραγματικό στρατηγικό σύμβουλο ανάπτυξης για τον κάθε συνδημότη.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, με βάση τις δεσμεύσεις της παράταξης του Ν. Κάτσιου τέθηκαν επί τάπητος όλες οι σκέψεις των συνδημοτών για μια σειρά τοπικά ζητήματα και συμφωνήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές να εντατικοποιηθεί η διαδικασία διαλόγου, ώστε ενόψει της 1ης Σεπτεμβρίου να γίνει έγκαιρα η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων που θα προκρίνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

 

«Δεν θα γίνει τίποτα εάν προηγουμένως οι τοπικές κοινωνίες και ο καθένας από εσάς δεν έχει συμφωνήσει. Το πρόγραμμά της παράταξής μας αποτυπώνει 100 υλοποιήσιμες προτάσεις που θα θέσουν σε εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο την πραγματοποίηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργεί ανάπτυξη, ευκαιρίες και δουλειές για όλους σε ένα δήμο πιο λειτουργικό πιο ψηφιακό, που θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον καθένα από εσάς. Όμως τις προτεραιότητες θα τις βάλετε εσείς. Ο λόγος σας για εμένα είναι συμβόλαιο!» τόνισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος και καταχειροκροτήθηκε από τους συνδημότες μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *