ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 56%

Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 75% περίπου των εκλογικών τμημάτων της Ηπείρου ξεκαθαρίζει πλήρως η εικόνα για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Αλέκος Καχριμάνης πέτυχε αυτό που έμοιαζε κατά ορισμένους ακατόρθωτο. Είναι νικητής από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με ένα ποσοστό άνω του 57% που του εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη δεύτερη θέση κλείδωσε ο Γιώργος Ζάψας το ποσοστό του οποίου φτάνει στο 15% και αρκετά παρακάτω στην τρίτη θέση φαίνεται οριστικοποιείται ο Σπύρος Ριζόπουλος με ποσοστό που αγγίζει το 10%.

Ο Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος από την αρχή της εκλογικής βραδιάς βρισκόταν στην τρίτη θέση υποχώρησε στην τέταρτη με ποσοστό 7,4.

Ακολουθεί ο Γιώργος Πρέντζας και η Λαική Συσπείρωση στην πέμπτη θέση με ποσοστό 5,8, η Αριστερή Παρέμβαση και ο Νίκος Ζήκος με 1,8%, στην έβδομη θέση είναι ο Κώστας Νουτσόπουλος και η Ανυπότακτη Ήπειρος με ποσοστό 1,3% ενώ καταποντίστηκε ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής καθώς έμεινε στο 1,1%!

Ο Αλέκος Καχριμάνης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα διαθέτει 29 έδρες, ο Γιώργος Ζάψας οκτώ, ο Σπύρος Ριζόπουλος πέντε, ο Δημήτρης Δημητρίου τέσσερις, ο Γιώργος Πρέντζας τρεις και από μία ο Νίκος Ζήκος και ο Κώστας Νουτσόπουλος ενώ το πιθανότερο είναι ότι χωρίς έδρα θα μείνει ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

Νίκη του Ηπειρωτισμού χαρακτήρισε αυτή που πέτυχε την Κυριακή ο Αλέκος Καχριμάνης. Ξεπερνώντας και τα πιο αισιόδοξα προγνωστικά, κατάφερε μια καθαρή και μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Το κλίμα στην Περιφέρεια είναι πανηγυρικό. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο γραφείο του κ. Καχριμάνη ο οποίος τον συγχαίρει.  Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι η νίκη του αποτελεί πυξίδα για την περιοχή. Ευχαρίστησε τους Ηπειρώτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν .

Στη δήλωσή του ανέφερε:

«Εννιά χρόνια δουλέψαμε όσο μπορούσαμε για την Ήπειρο. Θεωρώ ότι τώρα ανοίγεται μια νέα οδός, γιατί έχει πυξίδα η Ήπειρος, που αφορά από τον πρωτογενή ως τον τριτογενή τομέα, την πυξίδα της ποιότητας και της παραγωγής. Κάνουμε τα αυτονόητα, πολλές φορές αυτά δε τα βλέπουν τα μάτια μας. Με εκθέσεις στο εξωτερικό, με εξωστρέφεια, με ποιότητα, με τα πλεονεκτήματα του τόπου φτιάξαμε και τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τουρισμό ποιότητας και στα παράλια και στα ορεινά. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, το προσωπικό, όλους όσοι είχαμε συνεργασία, γιατί το σύνθημά μας είναι όλοι μαζί. Είναι μια νίκη του Ηπειρωτισμού, μια νίκη όλων.

Στην Ήπειρο, δεν αντιμετωπίζουμε τίποτα επιδερμικά, τα αντιμετωπίζουμε με ουσία. Γι’ αυτό μας δίνει την αυτοδυναμία, όπως το είχαμε ζητήσει. Κρατήσαμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό, παρ’ όλο που προκληθήκαμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε Ηπειρώτες και είναι μεγάλο πράγμα να έχεις προγόνους που σου χάραξαν δρόμους. Οι πρόγονοί μας έφτιαξαν πολλά. Έχουμε να δώσουμε πολλά και θα δώσουμε πρώτα στην Ήπειρο και μετά σε όλη την Ελλάδα. Είναι μεγάλο το ποσοστό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι η νίκη ανήκει σε όλους τους Ηπειρώτες, μας εκτιμούν χωρίς να σκέφτονται κόμματα και παρατάξεις», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, ενώ καταλήγοντας, ευχαρίστησε τη σύζυγο και την στενή του οικογένεια «γιατί με έχουν ανεχθεί όλα αυτά τα χρόνια, που λείπω από το σπίτι».

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

 

ΚΕΊΜΕΝΑ:https://www.epiruspost.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *