ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  

                     ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΠΥΛΗ Ε 1 – Ε 2, Τ.Κ. 18510

     ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΓ Α.Ε   ΝΕΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τ.Κ 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 

Κύριε υπουργέ

 

Πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή ο νόμος 4597/2019 ( ΦΕΚ 35/Α/ 28.02.2019 ) για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό της Ηγουμενίτσας.

 

Όπως γνωρίζετε, λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης τόσο χωροταξικά, όσο και στη συνείδηση των κατοίκων της, από την εποχή χρήσης του από  μικρά σκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων, μέχρι σήμερα που αποτελεί τη Δυτική Πύλη της Ελλάδος προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε, οι πολίτες της πόλης και εγώ προσωπικά ως υποψήφιος δήμαρχος, να αποδοθούν στο δήμο τα τμήματα  της χερσαίας ζώνης που της ανήκουν, ώστε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας να μη «κοιτάζει» μόνο προς τη θάλασσα, αλλά ως οφείλει, καιπρος την πόλη και τους κατοίκους της.

 

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και η έγκαιρη απόδοση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, θα είναι προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης, ώστε η Ηγουμενίτσα από Λιμάνι διερχόμενων ταξιδιωτών, να γίνει πόλη προορισμού επισκεπτών.

 

Προσδοκούμε στις απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο σας, για το σκοπό αυτό.

 

Σας ευχαριστώ

 

Ηγουμενίτσα 29.03.2019 Γόγολος Ιωάννης

     Υποψήφιος δήμαρχος

 Επικεφαλής του συνδυασμού

     Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *