ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΠΡΟΣ ΔΕΥΑΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε επιστολή από το σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, στην οποία μας καταγγέλλεται η πρακτική του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΗ να μην προτιμά επιχειρηματίες του νομού Θεσπρωτίας για την προμήθεια ένδυσης και ειδών προστασίας των εργαζομένων, καθώς και εργαλείων και υλικών ύδρευσης, δυσχεραίνοντας τους διαγωνισμούς προμήθειας με όρους που δεν μπορεί να εκπληρώσει η τοπική αγορά.

Προσθέτουν ότι οι εισηγήσεις του σωματείου εργαζομένων να επιλέγονται επιχειρηματίες του νομού Θεσπρωτίας δεν γίνονται δεκτές από τη διοίκηση.

Εμείς δεν γνωρίζουμε, αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες. Εισπράττουμε, όμως, κατά καιρούς τη δυσαρέσκεια και τα παράπονα τοπικών επιχειρήσεων, σχετικά με τις πρακτικές της ΔΕΥΑΗ για τις προμήθειες υλικών και προϊόντων.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε να τοποθετηθεί δημόσια ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, σχετικά με το θέμα, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Θέση του συλλόγου είναι, πως όπου είναι δυνατό, πρέπει να αποφεύγεται η εκροή κεφαλαίων από την τοπική αγορά και το παράδειγμα πρέπει να δίνει πρώτος ο Δήμος και οι υπηρεσίες του.

Πάγιο αίτημα του συλλόγου, επίσης, είναι να συμμετέχουν εκπρόσωποι είτε του εμπορικού συλλόγου είτε του Επιμελητηρίου σε κάθε επιτροπή ή υπηρεσία που σχετίζεται με προμήθεια υλικών και αγαθών.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας

            

 

               

              Μαρέτης Ανδρέας                                                       Κυπριανός Γεώργιος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *