ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Οι αναπληρωτές- συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί ξέρουμε ότι κάθε χρόνο αγωνιάτε για τη σχολική χρονιά που ακολουθεί: για το αν το παιδί σας θα έχει δάσκαλο, καθηγητή από την αρχή της χρονιάς, αν θα παραμείνει ο ίδιος μέχρι το τέλος, αν θα καλυφθούν όλα τα κενά . Έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς: τι θα γίνει με το ολοήμερο, θα προσληφθεί Παράλληλη Στήριξη και για πόσες ώρες, θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων, θα στοιβαχτούν τα παιδιά σε 26αρια τμήματα; Καταλαβαίνουμε ότι όλο και περισσότερα πέφτουν στις πλάτες σας!

Για εμάς τους αναπληρωτές- συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, κάθε χρονιά ξεκινά επίσης με αγωνία! Αγωνία για το αν και πότε θα δουλέψουμε, σε ποιο μέρος της Ελλάδας θα πρέπει να μετακινηθούμε, αν θα καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα με το μισθό μας, αν θα δικαιούμαστε το πενιχρό επίδομα ανεργίας μόλις απολυθούμε ξανά… Αγωνία ακόμα και για το αν θα μπορέσουμε να κάνουμε ποτέ οικογένεια, ή για το τι θα συμβεί αν αρρωστήσουμε, αφού δεν δικαιούμαστε αναρρωτική άδεια για πάνω από 15 ημέρες!

Αυτές οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας τσακίζουν το δικαίωμά μας στη σταθερή δουλειά και την επιθυμία μας να παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά, ανάλογη των σημερινών αναγκών τους! Δεν έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε καλά τα παιδιά και να αναπτύξουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους, καθώς κάθε Ιούνιο έρχεται η απόλυσή μας! Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται στην Ειδική αγωγή, όπου το χτίσιμο παιδαγωγικής σχέσης είναι απολύτως απαραίτητο για τα παιδιά. Η λειτουργία του σχολείου και το δικαίωμα των παιδιών σας στη μόρφωση πλήττονται ολοένα και περισσότερο.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν αφορούν μόνο δασκάλους και καθηγητές: πολλά παιδιά στερούνται το δικαίωμα για μεγάλο διάστημα ή και για όλη τη χρονιά να κάνουν Γυμναστική, Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή, και άλλα μαθήματα, απαραίτητα για την ανάπτυξη, την κοινωνικοποίηση, την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους. Ταυτόχρονα, για το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών, αναγκάζεστε να βάζετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το κράτος δεν καλύπτει πια ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες… Αυτό είναι το σημερινό σχολείο και η «σύγχρονη δωρεάν» παιδεία, που παρέχει μόνο δεξιότητες και μια λειψή μόρφωση στα παιδιά.

Η εργασία – λάστιχο δεν αποτελεί πραγματικότητα μόνο για εμάς τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, αλλά και για πάρα πολλούς από εσάς τους γονείς, που έχετε νιώσει πως είναι να δουλεύετε τις ώρες και μέρες που «βολεύει» την επιχείρηση, να παίρνετε μισό μισθό, μισό ένσημο, να μην μπορείτε να προγραμματίσετε το παραμικρό στη ζωή σας.

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν και για τα παιδιά σας, καθώς σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσοστό κυρίως των νέων που δουλεύουν υπό το καθεστώς της προσωρινής απασχόλησης ολοένα και αυξάνεται. Θέλουν τα παιδιά σας να μην γνωρίσουν ποτέ τι σημαίνει «μόνιμη δουλειά», τους θέλουν ευέλικτους εργαζόμενους, ανασφαλείς, για να εκτοξεύονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά πρέπει να είναι κοινός! Αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους! Αφορά την λειτουργία ενός σύγχρονου σχολείου, όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα. Δεν θα επιτρέψουμε η νέα γενιά να ζει χωρίς δικαιώματα, να θυσιάζει τις σύγχρονες ανάγκες της για τα κέρδη των λίγων!

Σας καλούμε να στηρίξετε τα αιτήματά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *