“ΧΑΡΑΣ…ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ” ΓΙΑ ΧΗΡΟΥΣ-ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ-ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Β΄ΓΑΜΟΣ

Η απόφαση να επιτρέπεται να τελούν και δεύτερο γάμο οι κληρικοί, είναι ένα θέμα, που έχει διπλή όψη. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε την απόφαση να επιτρέπεται του λοιπού ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εάν τους εγκαταλείπει η πρεσβυτέρα τους. Διευκρινίζεται ότι δεν θα ισχύει για όσους εγκαταλείπουν τις πρεσβυτέρες τους και επιθυμούν να νυμφευθούν κάποια άλλη γυναίκα.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά και θα αποστέλλεται από τον οικείο ποιμενάρχη και θα κρίνεται από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ορθές αυτές οι ασφαλιστικές δικλίδες, που χρειάζεται να τηρηθούν αυστηρά, ώστε να μην προκύψουν προβληματικές καταστάσεις. Επίσης το μυστήριο του γάμου για τον δεύτερο γάμο των ιερέων θα είναι διαφορετικό, μία απλή προσευχή και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο  Θεόδωρο Καλμούκο του Εθνικού Κήρυκα, εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επίσημο Γράμμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με λεπτομέρειες και κατευθύνσεις.

πηγή:http://www.diavouleusi.gr/

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *