ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2¨-ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 14.661.395,80 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ενεργοποιούνται με απόφαση στις 7/9, του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου.

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας λοιπόν για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, δίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών 203.000€ όπου σε συνδυασμό με την ιδια συμμετοχή 37.000€ του Δήμου Ηγουμενίτσας, το τελικό ποσό διαμορφώνεται σε 240.000€.

Στον Δήμο Σουλίου για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, δίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών 180.000€ όπου σε συνδυασμό με την ιδια συμμετοχή 64.280€ του Δήμου Σουλίου, το τελικό ποσό διαμορφώνεται σε 244.280€.

Οι δήμοι για τη χρηματοδότηση αυτών των πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι που διαθέτουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *