Ευαγγελιστες απο διαφορες χωρες κατασκηνωσαν στο Δρεπανο Ηγουμενιτσας και κανουν εξορμησεις!

Ευαγγελιστές από διάφορες χώρες, αλλά και Έλληνες, κατασκήνωσαν στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας και κάνουν εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, μοιράζοντας καινές διαθήκες και άλλο αιρετικό υλικό, επιχειρώντας προσηλυτισμό. Δικαίωμα του καθενός είναι, βέβαια, που θα κατασκηνώσει, αλλά και να κοινοποιεί τις ιδέες του, αλλά δεν είναι δικαίωμά του να πιέζει τους άλλους να ασπαστούν τις απόψεις του. Μάλιστα, κάποιοι παραπλανώνται κιόλας. Κυρία, έλεγε, ότι της έδωσαν μεταφρασμένη την Καινή Διαθήκη, και δε διαπίστωσε καμία διαφορά, με την Καινή Διαθήκη, που είχε πάρει από ορθόδοξη εκκλησία. Οι Καινές Διαθήκες, που διανέμουν, είναι εγκεκριμένες.

Όμως το υπόλοιπο υλικό είναι προπαγανδιστικό. “Μπορούν”, λένε κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, “να κάνουν τα μπάνια τους οι Ευαγγελιστές στην καθαρή θάλασσα του Δρεπάνου, μπορούν να απολαμβάνουν την όμορφη παραλία, μπορούν να χαίρονται τη φιλοξενία στη Θεσπρωτία, αλλά ας μην ενοχλούν”… Ωστόσο, οφείλουν να προσέχουν και οι πιστοί, ώστε να μη παρασύρονται από αβάσιμες θεωρίες. Μάλιστα η Μητρόπολη Παραμυθιάς, που πάντα ενεργεί προσεκτικά και συνετά, εφιστά την προσοχή στους πιστούς. Προς ενημέρωση σημειώνουμε πως κάποιες από τις κακοδοξίες των Ευαγγελικών είναι ότι δεν αποδέχονται την επίγεια Εκκλησία με τους πρεσβυτέρους και τους επισκόπους και δεν υπάρχει καμιά χειροτονία από μέρους τους, αλλά αναδεικνύουν από μόνοι τους διδασκάλους, που κηρύττουν το λόγο του Θεού σε δικές τους τελετές, που δεν έχουν καμιά σχέση με την παράδοση της Εκκλησίας. Ένας βασικός λόγος που δεν έχουν ιερείς, είναι γιατί δεν υπάρχουν γι΄ αυτούς μυστήρια της Εκκλησίας και έχουν μόνο διδασκάλους. Ερμηνεύουν την Αγία Γραφή ελεύθερα και μεταξύ τους έχουν πολλές διαφωνίες. Αρνούνται την παράδοση της Εκκλησίας, αλλά κατασκεύασαν την δική τους «ομολογία πίστεως της Συνελεύσεως του Ουέστμινστερ». Αλλοίωσαν την ερμηνεία των μυστηρίων της Εκκλησίας και ιδιαίτερα του βαπτίσματος και της θείας ευχαριστίας, αλλά και παραποίησαν τη σημασία του κλήρου. Γι΄ αυτούς εκκλησία είναι η συγκέντρωση των πιστών και η αληθινή εκκλησία είναι αόρατη και αποτελείται από μερικούς εκλεκτούς των διαφόρων ομάδων τους. Διακηρύττουν ότι η θεία ευχαριστία δεν είναι η παρουσία του Ιησού Χριστού (με την μετουσίωση του άρτου και του οίνου σε σώμα και αίμα του Ιησού Χριστού), αλλά σύμβολο. Το  βάπτισμα δεν είναι γι’αυτούς απελευθέρωση από το προπατορικό αμάρτημα και αγιασμός του πιστού μέσω του Αγίου Πνεύματος για την αναγέννηση και την ενίσχυση με τις θείες ενέργειές του, αλλά απλά μια σφραγίδα, σαν μια υποθήκη της θείας δωρεάς της Καινής Διαθήκης.

Ο κλήρος δεν είναι μια ξεχωριστή τάξη με ιδιαίτερα χαρίσματα, αλλά όλοι οι πιστοί είναι ιερείς και γι΄ αυτό δεν έχουν χειροτονίες ιερέων.  Η σημαντική διαφορά με τους Ορθόδοξους είναι ότι πιστεύουν ότι η σωτηρία του ανθρώπου είναι μόνο δωρεά του Θεού και όχι αποτέλεσμα της πίστης και των έργων του χριστιανού. Ακόμη ότι η δωρεά δεν δωρίζεται σ΄ όλους, αλλά μόνο στους εκλεκτούς, σε εκείνους που έχουν προορισθεί να σωθούν, ενώ οι υπόλοιποι οδηγούνται σε απώλεια. Πιστεύουν στον απόλυτο προορισμό του ανθρώπου, κάτι, που είναι αντίθετο με την ελευθερία του ανθρώπου. Έχουν καταργήσει την τιμή και την προσκύνηση στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στους αγίους και σε κάθε μεσιτεία προς αυτούς. Δεν δέχονται τις άγιες εικόνες και τα ιερά λείψανα. Δεν δέχονται τα μνημόσυνα και τις δεήσεις προς τους νεκρούς.

πηγή:http://katoci.blogspot.com/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *