Ικανοποιητικες γενικα οι αποδοσεις των Θεσπρωτων υποψηφιων στις πανελλαδικες…

Ικανοποιητικές γενικά ήταν οι αποδόσεις των Θεσπρωτών υποψηφίων στις πανελλαδικές, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις αποδόσεις τους. Όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, φέτος εγκαινιάστηκε ένα νέο σύστημα θεματοδότησης, που, εκτός βέβαια από την απομνημόνευση, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται, σε όλα τα μαθήματα υπήρχαν και ερωτήματα που απαιτούσαν κριτική ικανότητα, ώστε να ξεχωρίσουν οι αριστούχοι που φέτος είναι λιγότεροι από τους περυσινούς.

Υπήρχαν όμως και θέματα που δεν ήταν απαγορευτικά για τους μέτριους υποψηφίους, εφόσον βέβαια είχαν προσπαθήσει. Ειδικότερα στα Μαθηματικά, για πρώτη φορά, μερικά θέματα απαιτούσαν και κάποιες ελάχιστες γνώσεις από προηγούμενες τάξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν εκτός ύλης, αφού το χαρακτηριστικό των Μαθηματικών είναι η «συνέχεια». Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Σημαντική μείωση στις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου στις υψηλόβαθμες σχολές, μικρότερη όμως στις μεσαίες και χαμηλές. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένουμε πτώση μεγαλύτερη στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ στις μεσαίες θα σημειωθούν μικρές αυξομειώσεις. Η βάση στο 4ο Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και πληροφορικής κινείται στα περυσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις. Σε όλες τις Παιδαγωγικές Σχολές η βάση θα εκτοξευθεί πολύ προς τα πάνω, σε πολλές μάλιστα θα προσεγγίσει και τα 3.000 μόρια.

πηγή:http://katoci.blogspot.com/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *