Αρχιζουν οι ερευνες για πετρελαιο στη Θεσπρωτια, μετα τη χαρτογραφηση και τα προκαταρκτικα

Αρχίζουν  οι έρευνες για πετρέλαιο στη Θεσπρωτία, μετά τη χαρτογράφηση και τις προκαταρκτικές εργασίες, που γίνοται αυτή την περίοδο από ειδικά συνεργεία  και ολοκληρώνεται. Η κοινοπραξία Repsol – Energean Oil & Gas, έχει αναθέσει τη γεωφυσική σεισμική έρευνα στην ιταλική Geotech.

Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος, αναφέρει πως γεωφυσικές έρευνες στην περιοχή έχουν ξαναγίνει χωρίς αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και υπογράμμισε πως ο έλεγχος στις δραστηριότητες σχετικά με τους υδρογονάνθρακες είναι ισχυρός και διαρκής. Από την πλευρά της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου (Energean – Repsol) σημειώνεται πως το έργο είναι ερευνητικό.

Οποιοδήποτε θέμα εξόρυξης, λένε, αφορά το μέλλον. Μέλη της Πρωτοβουλίας ενάντια στις Χερσαίες Εξορύξεις στη Θεσπρωτία, επισημαίνουν “ότι γίνεται προσπάθεια να περάσει η ιδέα πως δεν πρόκειται για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, αλλά απλώς για έρευνες. Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς το έργο περιλαμβάνει και φάση εξορύξεων. Εξάλλου, γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία, για λόγους εγκυκλοπαιδικούς; Θα ακολουθήσουν εξορύξεις. Εμείς θέλουμε να ζούμε υγιεινά με τη φύση, η οποία είναι πολύ πλούσια”.

πηγή:http://katoci.blogspot.com/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *