2η Διακρατικη Συναντηση του Εργου «Eco-management: η γνωση του χθες, τεχνογνωσια του αυριο»

Πραγματοποιήθηκε, στις αρχές Ιουνίου, στο Gatehouse of Fleet-Σκωτία, η 2η Διακρατική συνάντηση του έργου «Eco-management: η γνώση του χθες, τεχνογνωσία του αύριο», παρουσία αντιπροσωπειών όλων των εταίρων του έργου του προγράμματος ERASMUS+.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκε η πορεία του έργου στο σύνολο των δράσεων και συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες.

Το έργο έχει σχέση με την βιώσιμη ανάπτυξη και την διαχείριση του περιβάλλοντος με την συμμετοχή των πολιτών.

Στόχος του έργου είναι η συνεργασία των έμπειρων τεχνιτών με τους πολίτες, κυρίως με τους νέους, καθώς και με το πλατύ κοινό και τους τοπικούς φορείς.

Βασίζεται στις γνώσεις και στις τεχνικές των “παλιών” τεχνιτών στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η επόμενη Διακρατική συνάντηση εργασίας, θα γίνει τον Οκτώβριο του 2018 στην Ήπειρο, στο Ζαγόρι, όπου μέσα από ένα εξειδικευμένο σεμινάριο κατάρτισης των συντονιστών όλων των εταίρων (Γαλλία, Κορσική, Ισπανία, Σκωτία, Ελλάδα και Σλοβακία), θα αναπτυχθούν οι παλιές τεχνικές και γνώσεις, προκειμένου να εφαρμοστούν οικολογικοί τρόποι διαχείρισης του “τοπίου”

Για την προετοιμασία της δράσης αυτής, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ως εταίρος υλοποίησης, διοργάνωσε στις 11 Ιουνίου 2018 ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμο Ζαγορίου και συνάντηση εργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο, με την συμμετοχή των πρωτοετών φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *