ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-Πανελλαδικη Πανεργατικη Απεργια την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ

Συνάδελφοι Οικοδόμοι,  Έλληνες και Μετανάστες

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι

Με την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων»

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων, αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Παλεύουμε αποφασιστικά για ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, την φοροληστεία.

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε μπροστά σε νέο κύκλο επίθεσης και αντεργατικών μέτρων που συνοδεύουν το κλείσιμο της αξιολόγησης της κυβέρνησης με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και τους άλλους μηχανισμούς των επιχειρηματικών ομίλων. Όσο θα ξεδιπλώνεται η αντεργατική επίθεση, τόσο θα δυναμώνουν τα παραμύθια της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» για δήθεν «καθαρή έξοδο» και τέλος των μνημονίων. Όσα ψέματα κι αν πουν, κανένας εργάτης δεν πρέπει να ξεγελαστεί γιατί την κόλαση που ζούμε σήμερα, θα την ζούμε και μετά τον Αύγουστο  που η κυβέρνηση διατυμπανίζει ως σταθμό για επιστροφή στην «κανονικότητα».

Αυτή η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «κανονικότητα» που επικαλούνται, είναι τα «θέλω» και οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και εταιρειών και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα μας. Αυτή η ανάπτυξη θα εξασφαλίζει ακόμα περισσότερα κέρδη για τους λίγους και φτώχεια, εξαθλίωση για μας τους πολλούς.

  • Δεν μπορεί να υπάρξει «δίκαιη ανάπτυξη» με το  90% των οικοδόμων στην ανεργία.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει «δίκαιη ανάπτυξη» με χιλιάδες οικοδόμους που είναι κοντά στα όρια συνταξιοδότησης να μην μπορούν να βγουν στην σύνταξη γιατί αδυνατούν λόγω της ανεργίας να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα.
  • Δεν γίνεται να είναι δίκαιη η ανάπτυξη με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, μεροκάματα και συντάξεις πείνας, ανεργία και ψευτοαπασχόληση, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, με φόρους που τσακίζουν την ζωή μας.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή μας.

Οργάνωση κι αγώνας η απάντηση μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ώρα 10 π.μ.

Η Διοίκηση

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *