Στηριξη Ευρωβουλης στα εργα επενδυσεων μεταφορων σε Ηπειρο και Δυτικη Ελλαδα

Με πολύ θετικά αποτελέσματα κύλησε η πρώτη μέρα της επίσκεψης των Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα.

Οι Ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να δουν ολοκληρωμένη και λειτουργική την Ιόνια Οδό και εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητα της ενώ ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες της κατασκευής λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία του έργου.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος όπως η Λίμνη Ιωαννίνων, το Γεφύρι της Άρτας και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σύσκεψη στην Άρτα με τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργο Κουρουμπλή και Όλγα Γεροβασίλη.

Στη σύσκεψη αυτή η επικεφαλής της Επιτροπής Καρίμα Ντέλι σημείωσε χαρακτηριστικά “πρέπει να χτίσουμε την Ευρώπη των Περιφερειών, δεν μπορούμε να έχουμε Περιφέρειες 2 ταχυτήτων. Είναι προτεραιότητα τα Διευρωπαϊκά δίκτυα. Μπορείτε να στηρίζεστε στην υποστήριξη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού” ενώ είπε πως ο προϋπολογισμός των μεταφορών δεν πρόκειται να υποστεί πλήγμα καθώς “πρέπει με την χρηματοδότηση που θα λάβει αυτή η περιοχή να δείξει ένα νέο πρόσωπο και να μην είναι περιοχή με στέρηση αλλά Περιφέρεια που θα είναι πρότυπο χάρη στις βέλτιστες πρακτικές της”.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Ευρωβουλευτές δεσμεύτηκαν για θετική εισήγηση για την χρηματοδότηση νέων έργων που έχει ανάγκη η περιοχή. Κυρίαρχο έργο είναι η επέκταση της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι το συνοριακό πέρασμα στην Κακαβιά ενώ για πρώτη φορά έχουμε αίτημα για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Άρτα-Καρδίτσα που θα συνδέσει τους αυτοκινητόδρομους της Ιόνιας Οδού και του Ε65.

Μιλώντας στο ypodomes.com o Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα αναφέρει: “ήταν μία σημαντική και παραγωγική ημέρα με την 6μελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών-Υποδομών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τις απόψεις, τις προσμονές και τα αιτήματα της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και βεβαίως με τη συμμετοχή τριών Υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό, οι Ευρωβουλευτές που είναι ας μην το ξεχνάμε συννομοθέτες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά την παραγόμενη νομοθεσία και πολιτική, είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι και να ενημερωθούν για τα προβλήματα των περιφερειών της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας. Με την έννοια αυτή, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υποστηρίζει τις δράσεις τους μπορεί να εκφράσει ικανοποίηση όσον αφορά το αποτέλεσμα της επίσκεψης.

πηγή:http://www.ypodomes.com/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *