Πολιτιστικη εκδηλωση με επιτυχια στο Γκραικοχωρι Ηγ/τσας για τη ληξη του Β΄ Παγκοσμιου Πολεμου-video

Πολιτιστική εκδήλωση οργανώθηκε, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, με επιτυχία στο Γκραικοχώρι Ηγ/τσας για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις 9 Μαΐου του 1945. Οργανωτές η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Δημοτική Κοινότητα και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γκραικκοχωρίου. Έγινε παρουσίαση χορών από τα παιδικά χορευτικά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γκραικοχωρίου, την οποία επιμελήθηκε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Ματρακούκας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γκραικοχωρίου Ελένη Βρύση,  που τόνισαν ότι η ειρήνη είναι επιτακτικό αίτημα των λαών. Την Τερτάρτη 9 Μαΐου θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στο ναό Αγίας Τριάδας Γκραικοχωρίου και τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων, όπου θα κατατεθούν στεφάνια από τις τοπικές πολιτικές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές.  Συμπληρώνονται εβδομήντα τρία χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που άφησε πίσω του περίπου 60 εκατομμύρια θύματα. Η λήξη του, σήμανε την αλλαγή στο χάρτη της Ευρώπης.

Όπως όλα τα κοσμογονικά γεγονότα, το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έφερνε μαζί του μεγάλες ελπίδες και εκπλήξεις. Σίγουρα, έφερνε την προσδοκία ενός καινούργιου κόσμου: κατά απαράβατο κανόνα, οι μαχητές που μετέχουν σε μια τέτοια σύγκρουση δεν πολεμούν ποτέ απλώς και μόνον για την επιστροφή σε μια προπολεμική «ομαλότητα». Μάχονται, πάνω από όλα, για ένα καλύτερο αύριο. Επιτεύχθηκε αυτό το καλύτερο αύριο; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο…

πηγή:http://katoci.blogspot.gr/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *