Για 3η χρονια η Κερκυρα πνιγμενη στα σκουπιδια!-Κοντονης οχι μεταφορα σκουπιδιων εκτος νησιου

Αν επισκεφτεί κάποιος αυτόν τον μήνα το νησί της Κέρκυρας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με “βουνά” σκουπιδιών σ’ όλους τους δρόμους και τα στενά! Δεν πρόκειται φυσικά για κάποια απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά για το σύνηθες πλέον πρόβλημα της αποκομιδής και αποτέφρωσης των σκουπιδιών. Η χωματερή του Τεμπλονίου δηλώνεται πως ήδη λειτουργεί καταχρηστικά και θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη έργα ανάπλασης του χώρου, ενώ τα ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη καταστράφηκαν κατά τα 3/5 σε πυρκαγιά χωρίς να έχουν διερευνηθεί ακόμα οι υπαίτιοι!

Αποτέλεσμα;

Οι κάτοικοι και στις δύο περιοχές να μην δέχονται να μεταφέρονται τα σκουπίδια στις περιοχές τους και να διαδηλώνουν , όλο το νησί να είναι σε απελπιστική κατάσταση σήψης, ο Δήμος να πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν δοθεί για την κατασκευή του ΧΥΤΑ μιας και πλέον δεν υφίσταται όπως είχε εγκριθεί και το καλοκαίρι να βρίσκεται στις πόρτες των κατοίκων του Νησιού.

Σε πρόσφατη επίσκεψη του ο Υπουργός Δικαιοσύνης άκουσε την απόγνωση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και όλην την εγκατάλειψη των υποδομών, που βιώνει ένα από τα πιο όμορφα και τουριστικά μέρη της Ελλάδας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι δεν αποτελεί λύση η μεταφορά σκουπιδιών εκτός νησιού. Συμπλήρωσε ότι έχουν έχουν δοθεί χρηματοδοτήσεις και έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος των απορριμάτων, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας αναμένεται να παρουσιαστούν την Πέμπτη, μετά την αναβολή που έλαβαν 21-05-2018 ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Νικολούζος, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σπύρος Ασπιώτης, που κατηγορούνται για παράβαση περιβαλλοντολογικών διατάξεων, έπειτα από μήνυση σε βάρος τους από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου.

Την ίδια μέρα αναμένεται να απολογηθεί και κάτοικος της περιοχής Τεμπλονίου, μέλος του Συλλόγου, σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε μήνυση από τον δήμο Κέρκυρας για φθορές σε αυτοκίνητο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι μηνύσεις υπεβλήθησαν μετά την επίσκεψη -το πρωί της περασμένης Κυριακής- του κ. Νικολούζου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων στον χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, όπου -σύμφωνα με τη μήνυση του τοπικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου- επεχείρησαν να εναποθέσουν παρανόμως απορρίμματα και δέχθηκαν την απειλή κατοίκου της περιοχής, ο οποίος βανδάλισε το δημοτικό όχημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και μηνύθηκε από τους μηνυόμενους.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *