ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ; ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (314) ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ «ΦΕΣΩΣΑΝ» ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΕΚΑΝΑΝ ΓΙ’ΑΛΛΟΥ!!

Γράφει ο Βαγγέλης Μάστορας

ΜΙΑ νέα γενιά οφειλετών, ογδόντα πέντε χιλιάδες οχτακόσιες είκοσι έξι (85.826) στον αριθμό πανελλαδικά, προκαλεί οικονομική αιμορραγία στη ΔΕΗ. ΑΦΟΥ άλλαξαν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας «φέσι» σε αυτή ύψους 163,7 εκατ. ευρώ και με διάφορα κόλπα, απέφυγαν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων  λογαριασμών τους. ΟΙ ογδόντα πέντε χιλιάδες οχτακόσιες είκοσι έξι (85.826) οφειλέτες της δεσπόζουσας μέχρι σήμερα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρηση, της ΔΕΗ δηλαδή, είναι εκείνοι οι οποίοι από το 2015 έχουν αλλάξει προμηθευτή ρεύματος, αφήνοντας όμως απλήρωτους τους λογαριασμούς τους στον προηγούμενο.

ΤΟ φαινόμενο αυτό, σημειωτέον ταλαιπωρεί και απασχολεί ήδη και τις άλλες δραστηριοποιούμενες ιδιωτικές εταιρείες στην αγορά ενέργειας, που το χαρακτηρίζουν και ως… «ενεργειακό τουρισμό»! ΟΙ τελευταίες, έχοντας υπόψη τους το πάθημα της ΔΕΗ, ξεσκονίζουν τους νέους πελάτες, αν και δεν εκλείπουν οι περιπτώσεις που συνάπτουν συμβάσεις με μπαταχτσήδες.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για καταναλωτές, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και αλλάζουν πάροχο προκειμένου να αποφύγουν τα χρέη τους.  ΕΠΕΙΔΗ υπουργική απόφαση του Μαίου του 2016 απαγορεύει τη «μετακίνηση» καταναλωτών με απλήρωτους λογαριασμούς, οι επιτήδειοι έχουν βρει διάφορους τρόπους για να την… προσπεράσουν.

ΚΑΠΟΙΟΙ, ιδίως επιχειρήσεις και μάλιστα ως επί το πλείστον από το χώρο της εστίασης, αλλάζουν ΑΦΜ.

ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ δηλαδή άλλη εταιρεία και με τη νέα νομική της μορφή, αλλάζουν εταιρεία ηλεκτροδότησης χρησιμοποιώντας την ίδια παροχή ρεύματος και αφήνουν το… «φέσι» στη ΔΕΗ.

ΑΠΟ τους πελάτες αυτούς, είναι ορισμένοι που υπήχθησαν σε ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ και αφού την τήρησαν για κάποιος μήνες, φρόντισαν μετά να αλλάξουν… προμηθευτή. ΑΥΤΟΝ τον διακανονισμό, σταμάτησαν να τον τηρούν μετά την αλλαγή παρόχου.

ΣΤΙΣ περιπτώσεις αυτές, δίνεται εντολή στον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), να διακόπτει την παροχή. ΑΛΛΑ οι τύποι αυτοί… εφευρίσκουν τρόπους και επανασυνδέουν παράνομα την παροχή. ΝΑ σημειωθεί πως αν και σε ικανό αριθμό από αυτούς η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να διακόψει τη σύμβαση και να σταματήσει κάθε συνεργασία μαζί τους, μη θεωρώντας πλέον πελάτες της, ο ΔΕΔΔΗΕ όπως δηλώνουν διευθυντικά στελέχη του, δεν νομιμοποιούνται με το υφιστάμενο σήμερα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, να τους κόψουν την παροχή.

 

ΝΑ σημειωθεί ότι στην Ήπειρο συνολικά από το 2015 έως το 2018 «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», την… «έκαναν» δηλαδή προς άλλους από τη ΔΕΗ αφήνοντας χρέη προς αυτή, δύο χιλιάδες ενενήντα τέσσερις (2094) οφειλέτες με συνολικές οφειλές προς αυτή 4.303.388,95 ευρώ. ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, οι οφειλέτες του… «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στη ΔΕΗ και αλλάζω προμηθευτή αφήνοντας όμως χρέη προς αυτή, ανέρχονται στους τριακόσιους δέκα τέσσερις (314) με σύνολο οφειλών οκτακόσιες δέκα εννέα χιλιάδες επτακόσιες εβδομήντα μια (819.771,65) ευρώ. ΤΟ ζητούμενο και το ερώτημα είναι, αν τελικά δεν εισπραχθούν οι οφειλές αυτές από τη ΔΕΗ ποιούς θα επιβαρύνουν; ΕΜΑΣ τα συνήθη… υποζύγια, τους συνεπείς μεν, ληστρικά έως… εξόντωσης φορολογούμενους; ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ…

πηγή:http://www.diavouleusi.gr/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *