ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Παναττική διαμαρτυρία οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ και ΠΣΣ Δικηγόρων στις 8 Μάρτη 2018. Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πήραν μέρος και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης,  η Πανελλήνια Ένωση Ομότιμων Μελών ΤΕΕ (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ), η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ),  ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τρόλλεϋ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών, και η πρωτοβουλία Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων.

 Η ΣΕΑ παρέδωσε υπόμνημα πρός την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, στο οποίο αναφέρει:

«Κυρία Υπουργέ

Κύριε Υφυπουργέ                                                                                   

Οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Τα αιτήματά μας έχουν κοινοποιηθεί προς εσάς καθώς και στον κ. Πρωθυπουργό με αναλυτικά υπομνήματα. Όσα μας αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι συντάξεις μας, η υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας. Δεν μας χαρίστηκαν δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Όλα μας τα αιτήματα είναι προς διεκδίκηση. Στα χρόνια της κυβέρνησή σας δεχτήκαμε νέα πλήγματα, σε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις σφαγίασαν. Με τον νόμο  4387/16 μας αφαιρέθηκε ακόμα το ΕΚΑΣ, μειώθηκαν δραστικά οι επικουρικές μέχρι εξαφάνισης και τώρα είμαστε μπροστά σε νέο σφαγιασμό με τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου που μας αφαιρούν 3ες έως 4ες ακόμα συντάξεις τον χρόνο.  Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

κ. υπουργέ

Στο θέμα που έχει προκύψει με τις αυθαίρετες και πέραν του νόμου 4387/16, περικοπές, η θέση και η απαίτησή μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα, και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης και τον υπολογισμό της κύριας και επικουρικής σύνταξης χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή. Αυτή μας την θέση, σας την έχουμε κοινοποιήσει με υπόμνημά μας στις 1.2.18. Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την αντίθεσή μας και ζητάμε την κατάργηση του νόμου 4387/16, η εφαρμογή των διατάξεων του θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα».

                                        Για το Δ.Σ.

                  Ο πρόεδρος                      ο Γραμματέας

                 Τάκης Πετσίνης                       Δήμος Κώτσιας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *