Τμηματα ΑΕΙ και στους τεσσερις νομους-Τι Εισηγηθηκε ο Περιφερειαρχης

Η αναδιάρθρωση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία,  υιοθέτησε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι με την επικείμενη αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού χάρτη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμωθούν οι σχολές και τα τμήματα που ήδη λειτουργούν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου.

Ειδικά για την Ηγουμενίτσα, το Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται με το Δήμο- ψήφισμα του οποίου είχε διαβιβαστεί στο Σώμα-  και γενικότερα με τη θεσπρωτική κοινωνία, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο κατάργησης του μοναδικού τμήματος ΤΕΙ που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, προτείνει τη μετεξέλιξή του και παράλληλα  την προσθήκη ενός ακόμη τμήματος, όπως συμβαίνει ήδη για άλλες περιοχές της χώρας.

πηγή:https://www.epiruspost.gr

Ε.Η.Δ. Θέμα 1ο: Αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο

Περίληψη απόφασης: Μετά από συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο και το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, το Π.Σ.  κατέληξε στα κάτωθι:

  • Η μεταρρύθμιση  στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και οι όποιες αλλαγές συζητούνται και προωθούνται, σε ό,τι αφορά τα γνωστικά αντικείμενα και την οργανωτική δομή της κάθε Σχολής και Τμήματος, είναι ζητήματα που αφορούν την Πολιτεία και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα
  • Αναγνωρίζοντας τον περιφερειακό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν σήμερα στις πρωτεύουσες των Π.Ε. της Ηπείρου, το Π.Σ. τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση αυτά δεν πρέπει να αποδυναμωθούν και να απαξιωθούν. Στην περίπτωση που το γνωστικό επιστημονικό  αντικείμενο ορισμένων εξ αυτών επικαλύπτεται , τότε το Υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση νέων, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.
  • Εκφράζει την κατηγορηματική  αντίθεσή του στο σχέδιο κατάργησης του μοναδικού ακαδημαϊκού Τμήματος που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα και τάσσεται υπέρ των αιτημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας και γενικότερα της θεσπρωτικής κοινωνίας που προτείνουν την προσθήκη ενός ακόμη Τμήματος, όπως συμβαίνει ήδη για άλλες περιοχές της χώρας

(αριθμ. απόφασης 2/13/26-2-2018)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *