Δελτιο Τυπου για τη συνεντευξη Αντωνης Μπεζα στο Δ.Ρ. Ιωαννινων

Το θέμα είναι να βγει η χώρα από αυτό το τέλμα, από αυτό το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο είναι εγκλωβισμένη

 

Τα μέτρα που θα παρθούν, είναι το κόστος των δικών τους επιλογών, το κόστος της δικής τους αποτυχίας

 

 

 

«Το θέμα δεν είναι αν η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις  ή αν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, που φαίνεται ότι θα είναι η ΝΔ. Το θέμα είναι να βγει η χώρα από αυτό το τέλμα, από αυτό το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο είναι εγκλωβισμένη.

Για να φύγει η χώρα από αυτό το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα το οποίο να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Ένα κίνημα μεταρρυθμίσεων και  αλλαγών, ένα κίνημα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της χώρας. Και επίσης να εμπιστευτεί ο κόσμος το πολιτικό σύστημα και βέβαια, πρωτίστως, τη Νέα Δημοκρατία. Και εδώ έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους φίλους και συναγωνιστές της ΝΔ:  Αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ καλές, μας ενισχύουν το ηθικό ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας κάνουν να είμαστε αλαζόνες.

Πρέπει να πατάμε στα πόδια μας και να σκεφτόμαστε ότι μπροστά μας υπάρχει η ευθύνη, ότι υπάρχει σκληρή δουλειά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο  και όχι απλά να καταλάβουμε θέσεις εξουσίας».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Μπέζας πρώην υπουργός της ΝΔ και πρώην βουλευτής στο νομό Θεσπρωτίας, σε συνέντευξη στην εκπομπή  «Ότι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

 

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης τα αντίμετρα»

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως «επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, η  ΝΔ, και να κυβερνήσουμε σωστά. Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα πολύ μικρότερα, γύρω στο 2%.Την οποία βέβαια για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία».

Σημείωσε ότι ξεδιπλώνεται αυτό το πρόγραμμα σιγά- σιγά από τη ΝΔ και μιλώντας για τη βάση της οικονομικής πολιτικής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μείωση των φόρων, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια,  στη μείωση των φόρων των επιχειρήσεων από 29% σε 20%, στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα, σε πρόταση συγκεκριμένη για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων για να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά κλπ.

Στην αναφορά του, μετά από ερώτηση για τη στάση της ΝΔ όσον αφορά την ψήφιση ή όχι των μέτρων που θα καταθέσει η κυβέρνηση, τόνισε πως «τα μέτρα που θα παρθούν είναι το κόστος των δικών τους επιλογών, το κόστος της δικής τους αποτυχίας.  Αυτοί λοιπόν που μας οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να πάρουν και την ευθύνη να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα».

«Μηχανισμός παραπληροφόρησης»

Εκτενή αναφορά έκανε ο Αντώνης  Μπέζας, απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις με αφορμή δημοσιεύματα και επικριτικές αναφορές από πλευράς κυβερνητικών στελεχών σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη   για τις κινήσεις, τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες του  κατά τη θητεία του  ως υπουργού Υγείας επί ΝΔ.

 

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για «κατασκευή σκανδάλου και για κίνηση αντιπερισπασμού», τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα: «Αισθάνομαι πραγματικά λύπη γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην αγωνία τους να παραμείνουν γαντζωμένοι   στην εξουσία και μπροστά στα σκληρά μέτρα που έρχονται, έχουν στήσει έναν μηχανισμό παραπληροφόρησης.

 

Όχι μόνο δεν υπήρξε ζημιά 65 εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο ,που αναφέρει το επίμαχο  δημοσίευμα, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν έχει υποστεί ζημιά το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη τιμολόγηση φαρμάκων υψηλού κόστους και συνεπώς κανένα δώρο δεν υπήρξε προς την NOVARTIS, ούτε και σε καμιά άλλη φαρμακευτική εταιρεία…
Αντιθέτως,  το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν εξέδωσε νέο δελτίο τιμών φαρμάκων ώστε να μειωθούν οι τιμές σε χιλιάδες φάρμακα και έτσι επέτρεψε στις φαρμακοβιομηχανίες να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από την συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα…».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *