Βραβειο καλυτερης Φοιτητικης ταινιας για την Εφη Παππα στο φεστιβαλ Animasyros

Ένα ακόμα animasyros στην Ερμούπολη της Σύρου τελείωσε.

Ένα από εκείνα τα φεστιβάλ που σου μένουν αποτυπωμένα στα μνήμη, όχι μόνο χάρη στο περιεχόμενό τους (το animation σε όλες τις δημιουργικές μορφές του, σε μικρά και μεγάλα…μεγέθη, δια χειρός Ελλήνων και ξένων, με λόγια ή χωρίς, αισιόδοξο ή σκοτεινό, για μικρούς και μεγάλους) αλλά και χάρη στους ανθρώπους που το στήνουν και φροντίζουν να κυλήσει ομαλά από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Aξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των ελλήνων σκηνοθετών στο φετινό 7ο Animasyros με αρκετές νέες, ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Βραβείο καλύτερης Φοιτητικής ταινίας του Διαγωνιστικού Τμήματος δόθηκε στην ταινία «My stuffed Granny», της Έφης Παππά η οποία εστιάζει στη σχέση μιας εγγονής με τη γιαγιά της, κλείνοντας με αισιοδοξία το μάτι στην κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα:

«Είναι μια ταινία που βασίζεται στην ελληνική κρίση, καθότι είμαι από την Ελλάδα. Έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία, στο National Film and Television School, όπου κι έγινε η ταινία. Ουσιαστικά είναι ένα κοριτσάκι που προσπαθεί να φυτρώσει σποράκια από υπολειπόμενα φαγητά, για να ταΐσει όλη την οικογένεια. Η ταινία δεν είναι μακάβρια, παρόλο που έχει μακάβριο τίτλο. Είναι πολύ γλυκιά και πολύ positive» επισήμανε η σκηνοθέτιδα, Έφη Παππά.

Η Εφη Παππά μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα, σπούδασε στην Αθήνα ενώ η ταινία αποτελεί μέρος των σπουδών της στην Αγγλία όπως αναφέρει παραπάνω.

Πολλά συγχαρητήρια, ευχές για ακόμα περισσότερες διακρίσεις !!!

ΠΗΓΗ: http://gr.euronews.com/ – http://www.real.gr/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *