Σταθμοι καθαρου αερα στην Κινα

Στη χώρα με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, ο κόσμος δυσκολεύεται εδώ και καιρό ακόμη και να πάρει ανάσα. Γι’ αυτό στους κινέζικους δρόμους δημιουργήθηκαν «σταθμοί καθαρού αέρα», όπου καταφεύγουν πλέον οι πολίτες.

Πρόκειται ουσιαστικά για σημεία όπου παρέχεται οξυγόνο από τη φύση, με δεκάδες σακούλες και μάσκες έτοιμες για τον κόσμο, που προφανώς τις χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν άνοιξε ο πρώτος σταθμός στην πόλη Ζενγκζού, αμέσως πλημμύρισε με κόσμο.

Στα σημεία υπάρχουν αεροσυνοδοί, που βοηθούν τον κόσμο να φορέσει τις μάσκες και να εισπνεύσει τον καθαρό αέρα, που προέρχεται από τα βουνά. «Ο αέρας ήταν τόσο καλός, αλλά για πολύ λίγο. Επρεπε να φύγω μετά από λίγο» είπε ένας 75χρονος στη Daily Mail.

Οι σακούλες με καθαρό αέρα είναι μία από τις λύσεις που έχουν επιστρατευτεί εσχάτως στην Κίνα για να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική μόλυνση. Ηδη κυκλοφορεί συσκευασμένος αέρας- σε μπουκάλια και βαζάκια. Μάλιστα, τα Oxygen Babies, άνθρωποι ντυμένοι με στολές που παραπέμπουν σε ήρωες καρτούν, άρχισαν να μοιράζουν στον κόσμο αέρα από τα βουνά Τιανμού κλεισμένο σε βαζάκι.

Προς το παρόν το προϊόν είναι δωρεάν, αλλά σύντομα ο επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από την ιδέα θα ξεκινήσει να κερδίζει χρήματα πουλώντας… αέρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *