Η Χριστινα Πιτουλη βραβευτηκε στο Φεστιβαλ Κινηματογραφου της Μαλαγα

Το Bref,δεύτερο ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Πιτούλη βραβεύτηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ στην κατηγορία “Δικαιώματα των Γυναικών” όπου διαγωνιζόταν, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγα, το 2ο σημαντικότερο Φεστιβάλ της Ισπανίας.

Η ταινία προσεγγίζει το ζήτημα της κλειτοριδεκτομής μέσα από συζητήσεις με γυναίκες και άνδρες από την Αφρική που έχουν μεταναστεύσει στην Ισπανία.

Η κριτική επιτροπή τόνισε την ευαισθησία και την λεπτότητα με την οποία η σκηνοθέτης έχει προσεγγίσει τους πρωταγωνιστές και την ικανότητα της ταινίας να θίξει τόσες πολλές πλευρές του ζητήματος με τρόπο τόσο αφηγηματικά δεμένο.

Η σκηνοθέτης που έλαβε το βραβείο την Παρασκευή που μας πέρασε ευχαρίστησε του συνεργάτες της για την στήριξη και το Φεστιβάλ για την τιμή της βράβευσης και ανέφερε ότι το Bref, με κεντρικό θέμα την Κλειτοριδεκτομή, αφορά άμεσα στα δικαιώματα των γυναικών, στην υγεία, την σωματική ακεραιότητα και την σεξουαλικότητα τους. Τόνισε ότι η ταινία έγινε γιατί αυτό το φαινόμενο δεν είναι πια μακριά από εμάς αλλά αφορά ανθρώπους που ζουν δίπλα μας, είναι γείτονες μας. Και κοριτσάκια που μεγαλώνουν στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν αυτό το ρίσκο καθημερινά.

Η ταινία της Χριστίνας Πιτούλη, αυτήν την εβδομάδα έλαβε επίσης την Ειδική Μνεία της Κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου FEMCINE της Χιλής, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στο video της ημέρας η βράβευση!!!!

Επιμέλεια : www.thesprotianow.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *